top of page
KONKURSAS
TVARKARAŠTIS
2016 m. VERT. KOMISIJA
ANKSTESNI KONKURSAI
2010
2008
2006
2004
2002
2000
1997

Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos salė

Nacionalinio konkurso pianistų vertinimo komisija

 

Albina Šikšniūtė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pianistė Albina Šikšniūtė baigė Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą (prof.Liucijos Drąsutienės kl.) ir Maskvos P.Čaikovskio konservatoriją bei aspirantūrą (prof. Viktoro Nosovo kl.). Ji yra tarptautinių pianistų konkursų Čekijoje (1977), Prancūzijoje (1990) ir kamerinių ansamblių konkurso Austrijoje (2002) laureatė.

Kaip solistė ir kamerinių ansamblių dalyvė A.Šikšniūtė koncertavo Latvijoje, Rusijoje, Slovėnijoje, Lenkijoje, Turkijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Švedijoje, Japonijoje.  Ji  skambino tokiuose tarptautiniuose festivaliuose, kaip „Ost – West  Musikfest“ (Austrija), „Korneuburger  Musiksommer“ (Austrija),  „Liublianos vasaros festivalis‘‘ (Slovėnija), „Sacrum non profanum Trezęsacz 2009“ (Lenkija), koncertuojančių Baltijos šalių pedagogų festivalis Rygoje (Latvija), šiuolaikinės muzikos festivalis “Gaida” (Lietuva).  Pianistė yra skambinusi su Lietuvos, Prahos, Maskvos, Alma  Atos kameriniais orkestrais, Lietuvos Nacionaliniu simfoniniu orkestru. 1995m. su prof.S.Sondeckio vadovaujamu Lietuvos kameriniu orkestru ji įrašė trijų J.S.Bacho klavyrinių koncertų kompaktinę plokštelę. Nuo 1997 metų A.Šikšniūtė yra fortepijoninio trio “Kaskados” narė.


Atlikėjos veiklą A.Šikšniūtė derina su pedagoginiu darbu Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ( 2004m. jai suteiktas LMTA docentės vardas). Ji yra parengusi ne vieną jaunosios kartos tarptautinių konkursų laureatą, pati yra kviečiama dalyvauti respublikinių ir tarptautinių konkursų vertinimo komisijų darbe. Nuo 1991 m. ji kasmet dalyvauja tarptautiniame festivalyje „Ost – West  Musikfest“  Austrijoje, kur veda fortepijono meistriškumo kursus jaunimui  Krems an der Donau ir Sankt Pelteno miestuose.  Šiame festivalyje pianistė yra atlikusi ne vieną šiuolaikinių austrų kompozitorių kūrinių pasaulinių premjerų.

bottom of page